Finansiera ditt lantbruk under coronapandemin

Den rådande coronapandemin har satt sina spår i de flesta branscher och så även lantbruket. Tillhör du en av de lantbrukare som har drabbats hårt under pandemin kanske du funderar på hur du ska vända på skutan. Som tur är finns det stöd du kan få av samhället i form av lån och andra lösningar. Det är kanske inte den optimala lösningen men det är en bra lösning om du vill få in pengar snabbt. Som lantbrukare måste man tänka långsiktigt och att det finns en tid efter pandemin, inte bara på de nästkommande månaderna.

Ta ett lån

En av de snabbaste och enklaste lösningarna är att ta ett lån. Idag finns det flera långivare som erbjuder lån med betalningsanmärkning för dig som har försatt dig i en liten knivig sits. Hur stort belopp du kan låna varierar men vissa erbjuder belopp upp emot 50 000 kronor. Dessa långivare tittar på din unika situation och tar bland annat hänsyn till dessa faktorer:

  • Hur långt bak i tiden betalningsanmärkningen ligger.
  • Hur stort beloppet var på.
  • Hur många betalningsanmärkningar det rör sig om.

Om de bedömer att du har en god återbetalningsförmåga är det fortfarande möjligt att bli beviljad ett lån. Det positiva med detta är att du kan ha pengarna redan inom en timme beroende på vilken bank du har. Som mest tar det normalt en bankdag.

Få hjälp med finansiering av maskiner

Om du behöver pengar till att köpa in nya lantbruksmaskiner finns det även finansiering som är specifikt riktad mot detta. Flera banker och långivare erbjuder dig ett möte med en personlig rådgivare som tar fram den bästa lösningen för dig. Det är förstås stor skillnad om man driver en stor gård med flera anställda eller om man arrenderar en liten bit mark. Det brukar inkludera både maskiner som används för lantbruk och skogsmaskiner. Det viktiga är att du som lantbrukare har en tydlig bild av vad du behöver. Då blir det lättare för långivaren att ta ställning till dina behov och komma med attraktiva lösningar.