5 användningsområden för ett tält i ditt lantbruk

Om du driver ett lantbruk har du många uppgifter att sköta varje dag. Bland annat ska du se till att hålla djuren skyddade och inhägnade. Men det gäller att även skydda andra saker på gården, exempelvis verktyg. Använd ett tält som nödlösning när du behöver få hjälp med att skydda dina värdesaker från väta.

Fem ovanliga sätt att använda ett tält

Att tälta är något man brukar göra när man är på resande fot, exempelvis när man campar. Men det finns många användningsområden för ett tält, speciellt om man bor på en gård och har ett stort lantbruk. Du som behöver inspiration för olika typer av nödlösningar på gården får fem tips här nedan där ett tält kan komma till användning i olika situationer.

1. Skydd för dina verktyg.

Om du av någon anledning inte får in en enda pryl till i dina uteförråd kan du använda dig av ett tält som en tillfällig lösning för att förvara dina verktyg, speciellt de som absolut inte får ligga i regnet och bli blöta. Det kan bli en dyr historia att låta sina verktyg ligga ute i regnet, men tältet löser det problemet.

2. Skydd för djuren.

Långt ifrån alla djur går att ha i ett tält, men några mindre djur klarar sig bra i tält, åtminstone en stund. Om utekatterna på gården saknar någon bra plats att vara på kan ett tält vara en lösning. Det kan även fungera som en boendelösning för en kattmamma som precis har fått ungar, för att få vara ensam med ungarna. Men sätt gärna upp tältet på ett sätt så att det ändå står skyddat på något sätt, exempelvis i ett skjul som inte nödvändigtvis är tätt. Skjulet skyddar åtminstone tältet ifrån att blåsa iväg, men inuti tältet är det torrt och skyddat. Bädda med några filtar och eventuellt en kartong som de kan krypa in i.

3. Skydd för virke.

Om du ska bygga om i husen på gården och inte har plats för att förvara virket torrt under tiden kan du lägga det i ett tält. Men tänk på att skydda tältet på något sätt så att inte virket riskerar att riva sönder tältet när du lägger in det.

4. Skydd för blommorna.

Skulle du vilja ha ett växthus men har inte haft möjlighet att skaffa ett än? I så fall kan du lösa det med hjälp av ett tält. I ett tält blir det varmt som i ett växthus på sommaren och det skyddar dessutom mot regn, sniglar och fåglar som annars gärna äter upp blommor och bär. Ställ in dem i tältet när det regnar och/eller över natten så står de skyddade.

5. Skydd för gästerna.

Om det uppstår en situation då du får oväntat besök och inte har tillräckligt med sovplatser inomhus så erbjuder alltid tältet en sovplats. Att sova i tält är en nödlösning som åtminstone är bättre än att sova under bar himmel och det kan dessutom bli som ett litet äventyr på hemmaplan.